Care este diferenta dintre abundenta si prosperitate

Definitia cuvantului „abundenta” este „a avea mai mult decat e necesar pentru propriile nevoie”. Conform acestei definitii, a trai in abundenta inseamna sa ai mai multi bani decat ai nevoie. Cum fiecare dintre noi avem nevoi diferite, starea de abundenta este prin urmare diferita de la o persoana la alta.

Abundenta se situeaza pe planul lui „a avea”, iar prosperitatea pe planul lui „a fi”.

O persoana prospera nu traieste neaparat in abundenta, desi stie, in sinea ei, ca intotdeauna va avea ceea ce are nevoie. Nu isi face griji pentru viitor. Prosperitatea este deci o stare de spirit. La polul opus prosperitatii se afla saracia, care este de asemenea o stare de spirit; este starea unei persoane care crede in lipsa.

Multi oameni au ales un plan de viata cu bani putini si foarte putine bunuri materiale, si s-au nascut in zone defavorizate. Daca accepta sincer acest mod de viata si sunt in armonie cu ei insisi, nu este nici o problmea. Totul se schimba cand vor mai mult, si nu stiu cum sa faca sa iasa din saracie. Marea majoritate a oamenilor sunt saraci pentru ca l-au uitat pe Dumnezeu. Nu isi recunosc imensa putere pe care o au de a-si crea propria viata, si se lasa condusi de frica. Lipsa de bani este simbolul lipsei de creativitate in viata lor.

Rate this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *