Cum stii cand esti dezechilibrat sau echilibrat ?

La nivel fizic, dezechilibrul se poate manifesta sub forma oboseli, la nivel emotional sub forma schimbari de stare sau a emotiilor negative, la nivel mental ca si gandire negativa.

Dieta necorespunzatoare poate fi un alt exemplu la nivel fizic. La nivel spiritual, poate implica prea multa sau prea putina meditatie.

O persoana echilibrata este calma si are pace interioara. O persoana echilibrata este detasata, insa raspunde siesi, altor persoane si vietii.

Echilibrarea celor patru corpuri nu este un punct de liniste sau de lipsa a miscarii, ci mai de graba un balans subtil, ce se aseamana cu conducerea unei masini facand constant reglari fine.

Persoana echilibrata simte atunci cand iese din sfera subtila corespunzatoare si va fi vigilenta, facand corectiile necesare in intreg organismul. Intru-un fel, traim in cadrul unei contiinte de grup , in propria noastra fiinta.

Trebuie sa gasim echilibrul intre corpul fizic , corpul emotional, corpul mental, corpul spiritual, copilul interior , parintele interior , subconstient, constient, supreacontient, cele sapte chakre majore, gandire noastra Hristica si gandirea Egoului Negativ, sufletul nostru, Monada si personalitatea noastra.

Fiecare dintre acestea are o voce si un loc , cu exceptia Egoului Negativ in stare ideala, care permite fuzionarea completa cu sufletul si Monada. Toate aceste componente formeaza in noi un sistem de comunicare vast, cu care trebuie sa ne pastram in armonie si pe care sa-l onoram.

In caz contrar , se produce dezechilibrul, care poate duce la un sir intreg de probleme, asemenea pieselor de domino in cadere.  Trebuie sa fi corect cu tine , inainte de a putea fi la fel cu Dumnezeu si cu alte persoane.

Fiecare dintre noi , in calitate de constiinta, trebuie sa fie asemenea unui dirijor, care, in fiecare zi, echilibreaza toate instrumentele intr-o simfonie minunata, numita ” Realizarea Lui Dumnezeu „. O idee buna este sa faci un inventar foarte rapid al tuturor partilor, pentru a te asigura ca toate sunt multumite.

De fapt, tot ceea ce isi doresc aceste parti, este sa faca parte dintr-o echipa. Uneori , devin putin lacome si atunci, dirijorul, constientul sau parintele interior are sarcina de a da dovada de iubire pura aratandu-le acestor parti cine , este seful.

Chiar daca subconstientul este la carma, intreaga echipa se supune ordinelor sufletului si celor ale Puternicei Prezente Eu Sunt. Aceasta este provocarea si ” Mantia lui Hristos” , pe care Dumnezeu doreste sa o purtam cu toti in acest moment, pentru a ne demonstra iubirea si devotamentul fata de El pe Pamant.

Aceasta este calea tuturor religiilor, a tuturor scolilor de mistere si a tuturor traditiilor spirituale.

Rate this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *