Legea Universala a trecutului si a prezentului etern

Gandeste-te la trecut. Ce inseamna? O amintire. Ce este o amintire? O amintire este o imagine din mintea noastra.

Ce este o imagine? O imagine este un gand. Inseamna ca trecutul este complect scapat de sub controlul nostru, pentru ca nu reprezinta altceva decat imagini sau ganduri din mintea noastra.

Poti fi Maestrul propriului trecut invatand sa iti controlezi gandurile si imaginile din minte. De fapt, gandurile si imaginile sunt unul si acelesi lucru. Intr-un fel sunt ca doua fete ale aceeasi monede.

Uneori gandurile noastre vin in forme-gand si uneori ne vin in imagini-gand. Acelasi lucru este valabil si pentru viitor. Viitorul nu reprezinta nimic altceva decat gandurile si imaginile din mintile noastre. Acestea sunt pozitive sau negative , ceea ce determina starea noastra de ingrijorare sau nerabdare in privinta sa.

Viitorul nu exista, cu exceptia imaginilor si gandurilor din mintea noastra. Viitorul este o tabla de sah. Tabla este la locul ei, insa majoritatea patratelor sunt goale. Tu esti creatorul propriului destin.

Toata puterea si ajutorul pe care il doresti se afla in tine. De aceea trebuie sa iti creezi propriul viitor. (Swami Vivekananda)”Fiecare om isi tine destinul in maini”, asa cum spunea Sai Baba. Emotia inseamna nerabdarea in asteptarea viitorului.

Ingrijorarea inseamna frica fata de viitor. De fapt, tot ceea ce exista este prezentul etern. Nu trebuie sa fim victimizati de trecutul nostru sau de un viitor plin de griji, pentru ca totul este in mimtea noastra. In ceea ce priveste viitorul, perspectiva adecvata este sa cream un plan pentru viitor care sa ne fie de folos si apoi sa lasam totul in mainile Lui Dumnezeu.

Nu putem controla viitorul. Aminteste-ti cuvintele lui Mahatma Gandhi: „Oamenii devin ceea ce se asteapta sa devina”. Asa cum spunea Sai Baba: „Atitudinea din prezent este baza pe care se cladeste viitorul”. De ce sa iti faci griji, cand te poti ruga, cand iti poti controla puterea personala si cand poti face afirmatii si vizualizarii pentru a atrage tot ceea ce ai nevoie?

Asa cum spune un vechi proverb: „Stapaneste-ti trecutul in prezent, sau trecutul iti va stapani viitorul”, sau asa cum spunea Buddha:”Nu ar trebui sa iti urmaresti trecutul si nici sa iti doresti viitorul; ceea ce este in trecut este mort, iar viitorul urmeaza sa vina”(Majjhima Nikaya III,131).

Vindeca trecutul.

Viseaza viitorul.

Rate this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *