27th octombrie 2020

21 TARAS, oferita de maestrul Ioana Magdalena

Cartea lui Choden Rinpoche și Beyer „The Cult of Tara”, ușor editată și formatată de Wolfgang Saumweber, sub îndrumarea lui Lama Kunga Rinpoche, Kensington, California, în noiembrie 2002 și revizuită în septembrie 2004. Textul pentru lăudările celor douăzeci și unu Taras a fost luat de la Martin Willson.

Tara este Bodhisattva feminină a activității iluminate.

Introducere Tara are 21 de emanații primare care realizează diferite activități, cum ar fi pacifierea, creșterea și așa mai departe. Culorile diferite ale acestor 21 de Tari corespund celor 4 tipuri diferite de activități iluminate.

Dintre care există 4 tipuri:

 1. liniștitoare,
 2. în creștere,
 3. putere excesivă
 4. mânioasă.

Fiecare dintre acestea este reprezentată de o culoare diferită:

Albul reprezintă activitatea Iluminată de pace, de exemplu, învingerea bolii, cauzele morții premature și obstacolele în calea succesului în viața sau în practica cuiva.

Galbenul reprezintă activitatea Iluminată de creștere a calităților pozitive care conduc la o viață lungă, pace, fericire și succes în practica Dharma.

Roșul reprezintă activitatea Iluminată a puterii sau supraviețuirea forțelor externe care nu pot fi îmblânzite prin primele două activități, de exemplu, înlăturarea obstacolelor în caz de boală, moartea prematură etc. și acumularea forțată a condițiilor propice pentru practica Dharma.

Negrul reprezintă activitatea Iluminată a mâniei, care implică utilizarea unor metode puternice pentru realizarea de activități în scopuri iluminate care nu pot fi realizate prin alte mijloace.

Cele douăzeci și unu de Tara:

 1. NYURMA PALMO – Doamna rapidă a gloriei. Tara rapidă și eroică, care distruge demonii și rănile împiedicând, corpul ei a colorat roșu, ținând roșul cerut care subjuga.
 1. SHIWA CHENMO – Doamna Pacii Supreme. Tara albă ca luna de toamnă, care învinge bolile și spiritele rele, ținându-l pe alb să ceară să se liniștească.
 1. SERDOG CHEN – Lady of Yellow Yellow Color. Tara care mărește viața și plăcerea, galben colorat, ținând galbenul cere care crește.

 1. TSUGTOR NAMPAR GYALMA – Doamna victoriei complete, cu toate calitățile pozitive. Tara învingătoare, care acordă cea mai înaltă viață, galben colorat, ținând galbenul cere vieții.

       5. HUNG DRADROGMA – Ea care proclamă sunetul lui HUM (pronunțat HUNG în tibetană).  Tara care plânge sunetul lui HUM care se subjuga și cheamă cu gestul înțelepciunii, corpul ei colorat în roșu, ținând roșul cerut care rătăcește.

       6. JIGTEN SUMLE NAMPAR GYALMA – Ea care este complet victorioasă peste cele trei lumi. Tara victorioasă peste lumea

triplă, care îmblânzește fantomele, corpul ei colorat cu roșu-negru, ținând întrebarea albastră care încurcă fantomele și cadavrele trezite.

 1. SHEN JOMMA – Ea care îi învinge pe alții. Tara învingându-i pe alții, care privește mantrele magice ale altora, corpul ei colorat negru, ținând cerul negru care înseamnă mantre magice.
 1. DU DRA JOMMA – Ea care îi învinge pe Maras și dușmani. Tara care învinge demonii și dușmanii Mara, corpul ei colorat cu roșu-negru, ținând cererea roșie care învinge demonii și dușmanii Mara.

 1. JIGPA KUNKYOB – Ea care protejează de toate temerile. Tara al cărui gest simbolizează cele Trei Bijuterii, care protejează de toate terorile, ținând întrebarea albă care învinge toate terorile.
 2. DUDANG JIGTEN WANGDU DEMA – Ea care aduce Maras și lumea sub puterea ei. Tara care îmblânzește toate Maras și obstrucțiile, corpul ei colorat în roșu, ținând roșu cererea care învinge demonii Mara.
 3. PONGPA SELMA – Ea care eradică sărăcia. Tara risipind suferința sărăciei, care acordă realizările magice, corpul ei colorat în roșu-galben ca aurul rafinat, ținând cererea galbenă care risipește sărăcia.
 4. TRASHI TAMCHE JINMA – Ea care acordă tot ceea ce este plin de bun gust. Tara care acordă toată norocul, corpul ei culoarea aurului, ținând albul să ceară noroc.

  13.METAR BARMA – Ea care aprinde ca focul. Tara care învinge demonii și obstacolele împiedicate, corpul ei colorat roșu și aprins ca focul, ținând cererea roșie care îi protejează de obstacole.

  1. TRONYER CHEN – Ea care se încruntă mânioasă Tara cu sprâncene încruntate. Ea care distruge demonii care împiedică demonii, corpul ei colorat negru, care ține; albastru închis întreabă care străpunge demonii, frânele încruntându-se ușor.
  2. SHIWA CHENMA – Ea, de pace supremă Tara mare și calmă, care curăță păcatele și obscuritățile, corpul ei colorat în alb, ținând în același timp întrebarea care curăță păcatele și obscuritățile.
  3. RIGPA HUNGLE DROLMA – Tara care se ridică din conștiința intrinsecă. Tara victorioasă asupra conținuturilor celorlalți, care își crește inteligența, corpul ei colorat în roșu, ținând cererea roșu-galben care crește înțelepciunea.
  4.  DROLMA JIGTEN SUMYOWA – Ea, care face ca cele trei tărâmuri să se cutremure, Tara care liniștește demonii și obscurările Mara, care agită lumea triplă, corpul ei colorat în roșu-galben. Tinând întrebarea galbenă care supune mantrelor magice.
  5. DUGSELMA – Ea care neutralizează otrava. Tara liniștind otrava șerpilor naga, care o risipeste, corpul ei colorat alb, ținând cerul alb care risipeste otrava și boala.

  6. TAMPUL DUG-NGAL SELWE’I DROLMA – Ea care atrage toate suferințele. Tara care risipeste visele rele si suferinta, corpul ei colorat alb, tinand ca albul sa ceara risipirea suferintei.
  7. RIMNE SELWEI DROLMA – Ea care îndepărtează pestele. Tara care risipește toate febele, corpul ei colorat în roșu, ținând roșu să ceară febrile.
  8. TAMCHE TR’INLE YONGSU DZOGPAR JEPEI DROLMA – Ea care Perfecționează complet toate activitățile iluminate. Tara care îndeplinește toate funcțiile active, corpul ei colorat alb și lumini varicolore radiatoare. Tinând verde cere de unde vin toate realizările magice.

Initierea in 21 TARAS 

Initierea se face la distanta iar manualul se primeste pe mail.