Sarbatoarea Candlemas , numita si Imbolc „2 februarie”

Imbolc este o sarbatoare a focului , a luminii ,dedicata zeitei celte Brigid , patroana focului , a intelepciunii si a poeziei .
Brigid este asociata cu divinatia ,vindecarea si poezia.
Imbolc marcheaza si sfirsitul unui ritual feminin de purificare , ce are loc la 40 de zile dupa solstitiu de iarna . Aceasta zi era sarbatorita in Evul Mediu ziua Sfintei Brigid . In Ortodoxie la 40 de zile de la Nasterea Domnului se sarbatoreste Intimpinarea Domnului.
Aceasta sarbatoare celebreaza cresterea spirituala , purificarea si noi inceputuri. Astazi este momentul de a scapa de incurcaturile trecutului , de toate cite dorim sa lasam in urma.
Un mic ritual ce il putem face astazi pentru a celebra pe Zeita Brigid sau pe Fecioara Maria (cum sa obisnuit sa se faca dupa aparitia crestinismului) este urmatorul :
aprindem betisoare parfumate de mirt,busuioc,gardenia punem pe altarul creat flori albe ca crinul alb , ghiocel (orice floare alba e buna) , aprindem 13 luminari albe sau rosii in jurul unei coronite formate din ramuri de brad sau pin , mai putem pune si un cristal de ametist , onix sau granat.

Invocam pe Brigid sau pe Fecioara Maria (dupa cum simte fiecare) si spunem cu ce intentie facem acest ritual, de exemplu : reanoire spirituala, speranta, purificare , orice lagat de aceste lucruri.

Rate this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *